als je geen tacokuipjes hebt kan jij Doritos zonder smaak gebruiken
heb groene jalapenopeper (Colruyt, Poco Loco) gekocht maar te sterk voor mij (alhoewel ik hou van "spicy"/ pittig
geen fan van merguez worsten, neem chipolata
LEKKER!!
mijn versie
een pakje van merguez (er zaten 5 stukken van Colruyt)
2 tomaten
1 groene paprika
1/2 eetlepel limoensap van fles
peterselie
1 ui (had geen rode ui)
koflook
zure room
8 tacokuipjes ( Colruyt, in doos waren er 12, alles gebakken)
olijfolie
6 eetlepels fajitasaus Colruyt, Poco Loco) lekker!! :)
peper
snipper de ui fijn
snij tomaten in kleine blokjes, zonder zaadjes
verwijder pitjes en witte zaadlijsten van paprika en snij ze in blokjes
meng de helft van de ui met tomaten, peterselie en limoensap. Kruid met peper
verwarm de tacokuipjes 6-8 min 180°C
bak de merguez goed. Haal ze uit de pan en snij in stukjes
in dezelfde pan voeg ui, knoflook, paprika toe 5min onder deksel, overgiet met de fajitasaus, nog eens 5min onder deksel.
in tacokuipjes: groentensaus, vlees, tomatenmix, zure room
het zit er mooier uit als je de tacokuipjes gebruikt maar het is vies, alles valt eruit. beter als je het vlees, groetensaus, tomatenmix op je bord mixt, erop zure room, taco in stukjes/Doritos :)
video niet gezien
*************************
ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/recept/spicy-taco-met-merguez

heb groene jalapenopeper (Colruyt, Poco Loco) gekocht maar te sterk voor mij (alhoewel ik hou van "spicy"/ pittig
geen fan van merguez worsten, neem chipolata
LEKKER!!

een pakje van merguez (er zaten 5 stukken van Colruyt)
2 tomaten
1 groene paprika
1/2 eetlepel limoensap van fles

1 ui (had geen rode ui)
koflook
zure room
8 tacokuipjes ( Colruyt, in doos waren er 12, alles gebakken)
olijfolie
6 eetlepels fajitasaus Colruyt, Poco Loco) lekker!! :)
peper
snipper de ui fijn
snij tomaten in kleine blokjes, zonder zaadjes
verwijder pitjes en witte zaadlijsten van paprika en snij ze in blokjes
meng de helft van de ui met tomaten, peterselie en limoensap. Kruid met peper
verwarm de tacokuipjes 6-8 min 180°C
bak de merguez goed. Haal ze uit de pan en snij in stukjes
in dezelfde pan voeg ui, knoflook, paprika toe 5min onder deksel, overgiet met de fajitasaus, nog eens 5min onder deksel.
in tacokuipjes: groentensaus, vlees, tomatenmix, zure room
het zit er mooier uit als je de tacokuipjes gebruikt maar het is vies, alles valt eruit. beter als je het vlees, groetensaus, tomatenmix op je bord mixt, erop zure room, taco in stukjes/Doritos :)
video niet gezien
*************************
ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/recept/spicy-taco-met-merguez
Ingrediënten
4 merguez
(beenhouwerij)
2 tomaten
1 groene paprika
0.5 limoen
1 plantje koriander
2 rode uien
2 teentjes knoflook
4 eetl. zure room
8 tacokuipjes
1 eetl. groene jalapeñopeper (bokaal, Poco Loco)
2 eetl. olijfolie
6 eetl. fajitasaus
(bokaal, Poco Loco)
peper en
zout
Voorbereiding (15 min.)
- Snipper het knoflook en de rode uien fijn.
- Snij de tomaten in blokjes van 1 cm.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
- Pluk de blaadjes koriander.
- Pers de halve limoen.
- Meng de helft van de rode uien met de tomaten, de koriander en het limoensap. Kruid met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snipper het knoflook en de rode uien fijn.
- Snij de tomaten in blokjes van 1 cm.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
- Pluk de blaadjes koriander.
- Pers de halve limoen.
- Meng de helft van de rode uien met de tomaten, de koriander en het limoensap. Kruid met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding 20 min.
1 Verwarm de tacokuipjes in de voorverwarmde oven (baktijd: zie
verpakking).
2 Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de merguez 2 à 3 min. aan elke kant op een hoog vuur. Haal uit de pan en snij in stukjes.
3 Voeg het knoflook, de rest van de rode uien en de paprika toe aan dezelfde pan en bak 5 min. Overgiet met de fajitasaus en laat nog 5 min. sudderen. Roer er de jalapeñopepers onder.
2 Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de merguez 2 à 3 min. aan elke kant op een hoog vuur. Haal uit de pan en snij in stukjes.
3 Voeg het knoflook, de rest van de rode uien en de paprika toe aan dezelfde pan en bak 5 min. Overgiet met de fajitasaus en laat nog 5 min. sudderen. Roer er de jalapeñopepers onder.
Afwerking
Verdeel de merguez, de saus en de tomatenmengeling over de
tacokuipjes. Werk af met een lepel zure room en wat peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten