zondag 19 augustus 2018

Noedelwok met varkensreepjes en pindasaus

Op de foto zit er lekker uit maar
het is droog geworden. :(


mijn versie
268g varkenssneden (Colruyt)
200g sojasheuten (Colruyt, die verkopen met een zak 300g, ik had 100g nodig voor de rijstpapier recept)
1 bosje lente ui
1 eetlepel limoensap
peterselie
knoflook
1 ui
4 x 150g woknoedel (Colruyt, 300g leek te weinig)
3 eetlepels ketchup
2 eetlepels pindakaas (AH)
2 eetlepels lichtbruine suiker (geen donkere thuis)
olie
2 eetlepels sojasaus
peper
1/2 dl water

snipper de ui
snij de lente-ui in fijne ringetjes
meng limoensap, ketchup, sojasaus, suiker, knoflook, pindakaas, 1/2 dl water = pindasaus
snij varkenssneden in blokjes

verhit olie
bak de ui, varkenssneden, kruid met peper.
haal uit de pan
bak sojascheuten, lente-ui en noedels (maak ze los) 5min,
meng er de varkenssneden en de pindasaus
werk af met peterselie

**************************
ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/recept/noedelwok-met-varkensreepjes-en-pindasaus 


Afbeeldingsresultaat voor noedelwok met varkensreepjes en pindasaus

Ingrediƫnten
250 g varkenssneden (beenhouwerij)
300 g sojascheuten
1 bosje lente-uitjes
1 limoen
0.5 plantje koriander
2 teentjes knoflook
1 ui
300 g woknoedels
10 garnalenchips (kroepoek)
3 eetl. ketchup
2 eetl. pindakaas
2 eetl. donkerbruine suiker
3 eetl. rijstolie
2 eetl. sojasaus
0.5 eetl. vissaus
0.3 koffiel. pilipili
peper en zout

Voorbereiding (10 min.)
- Snipper de ui, het knoflook en de koriander fijn.
- Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
- Snij de limoen in 2. Pers 1 helft en snij de andere helft in partjes. Meng het limoensap met de ketchup, de vissaus, de sojasaus, de bruine suiker, het knoflook, de pilipili, de pindakaas en 1/2 dl water.
- Hak de garnalenchips grof.
- Snij de varkenssneden in repen van 1 cm.

Bereiding 10 min.
1 Verhit de rijstolie in een wok en bak de ui en de varkensreepjes 2 Ć  3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
2 Bak de sojascheuten, de lente-uitjes en de noedels 5 min. in dezelfde wok. Maak de noedels los met een vork.
3 Meng er de varkensreepjes en de pindasaus onder. Laat al roerend nog even opwarmen.

Afwerking
Verdeel de noedels over de borden en werk af met de garnalenchips, de koriander en de partjes limoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten