Op de foto zit er lekker uit maar
het is droog geworden. :(
mijn versie
268g varkenssneden (Colruyt)
200g sojasheuten (Colruyt, die verkopen met een zak 300g, ik had 100g nodig voor de rijstpapier recept)
1 bosje lente ui
1 eetlepel limoensap
peterselie
knoflook
1 ui
4 x 150g woknoedel (Colruyt, 300g leek te weinig)
3 eetlepels ketchup
2 eetlepels pindakaas (AH)
2 eetlepels lichtbruine suiker (geen donkere thuis)
olie
2 eetlepels sojasaus
peper
1/2 dl water
snipper de ui
snij de lente-ui in fijne ringetjes
meng limoensap, ketchup, sojasaus, suiker, knoflook, pindakaas, 1/2 dl water = pindasaus
snij varkenssneden in blokjes
verhit olie
bak de ui, varkenssneden, kruid met peper.
haal uit de pan
bak sojascheuten, lente-ui en noedels (maak ze los) 5min,
meng er de varkenssneden en de pindasaus
werk af met peterselie
**************************
ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/recept/noedelwok-met-varkensreepjes-en-pindasaus

het is droog geworden. :(

268g varkenssneden (Colruyt)
200g sojasheuten (Colruyt, die verkopen met een zak 300g, ik had 100g nodig voor de rijstpapier recept)
1 bosje lente ui
1 eetlepel limoensap
peterselie

1 ui
4 x 150g woknoedel (Colruyt, 300g leek te weinig)
3 eetlepels ketchup
2 eetlepels pindakaas (AH)
2 eetlepels lichtbruine suiker (geen donkere thuis)
olie
2 eetlepels sojasaus
peper
1/2 dl water
snipper de ui
snij de lente-ui in fijne ringetjes
meng limoensap, ketchup, sojasaus, suiker, knoflook, pindakaas, 1/2 dl water = pindasaus
snij varkenssneden in blokjes
verhit olie
bak de ui, varkenssneden, kruid met peper.
haal uit de pan
bak sojascheuten, lente-ui en noedels (maak ze los) 5min,
meng er de varkenssneden en de pindasaus
werk af met peterselie
**************************
ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/recept/noedelwok-met-varkensreepjes-en-pindasaus
Ingrediƫnten
250 g varkenssneden
(beenhouwerij)
300
g sojascheuten
1
bosje lente-uitjes
1
limoen
0.5
plantje koriander
2
teentjes knoflook
1
ui
300
g woknoedels
10
garnalenchips (kroepoek)
3
eetl. ketchup
2
eetl. pindakaas
2
eetl. donkerbruine suiker
3
eetl. rijstolie
2
eetl. sojasaus
0.5
eetl. vissaus
0.3
koffiel. pilipili
peper en zout
Voorbereiding (10 min.)
- Snipper de ui, het knoflook en de koriander fijn.
- Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
- Snij de limoen in 2. Pers 1 helft en snij de andere helft in partjes. Meng het limoensap met de ketchup, de vissaus, de sojasaus, de bruine suiker, het knoflook, de pilipili, de pindakaas en 1/2 dl water.
- Hak de garnalenchips grof.
- Snij de varkenssneden in repen van 1 cm.
- Snipper de ui, het knoflook en de koriander fijn.
- Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
- Snij de limoen in 2. Pers 1 helft en snij de andere helft in partjes. Meng het limoensap met de ketchup, de vissaus, de sojasaus, de bruine suiker, het knoflook, de pilipili, de pindakaas en 1/2 dl water.
- Hak de garnalenchips grof.
- Snij de varkenssneden in repen van 1 cm.
Bereiding
10 min.
1
Verhit de rijstolie in een wok en bak de ui en de varkensreepjes 2 Ć 3 min. op
een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
2 Bak de sojascheuten, de lente-uitjes en de noedels 5 min. in dezelfde wok. Maak de noedels los met een vork.
3 Meng er de varkensreepjes en de pindasaus onder. Laat al roerend nog even opwarmen.
2 Bak de sojascheuten, de lente-uitjes en de noedels 5 min. in dezelfde wok. Maak de noedels los met een vork.
3 Meng er de varkensreepjes en de pindasaus onder. Laat al roerend nog even opwarmen.
Afwerking
Verdeel
de noedels over de borden en werk af met de garnalenchips, de koriander en de
partjes limoen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten