donderdag 2 augustus 2018

Panzanella met gegrilde groenten

mijn versie
5 stuks pruimtomaat (geen tapastomaat in winkel)
1 halve rode en 1 halve gele paprika
1 rode ui
basilicum
knoflook
4 eetlepels olijfolie
balsamicoazijn
zwarte peper



kruid de olijfolie met knoflook, zwarte peper
verdeel tomaat, ui, paprika's in ovenschotel.
meng er de knoflookolie
bak 180°C, 20min (+voorverwarmd)
laat lauw worden
voeg basilicum en balsamicoazijn toe






******************************************************
ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/recept/panzanella-met-gegrilde-groenten

Ingrediënten
450 g tapastomaten
2 tomaten
1 rode paprika
1 gele paprika
0.5 plantje basilicum
2 teentjes knoflook
0.5 voorgebakken ciabatta
1 eetl. kappertjes
4 eetl. olijfolie
2 eetl. witte balsamicoazijn
zwarte peper (molen)
zout

Voorbereiding (15 min.)
- Pers het knoflook.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s. Snij in lange repen en daarna nog eens in 2.
- Snij de tapastomaten in de lengte in 2.
- Snij de tomaten in 6.
- Scheur de blaadjes basilicum.
- Laat de kappertjes uitlekken.
- Snij de ciabatta in stukken van 2 cm.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding 25 min. + afkoelen
1 Kruid de olijfolie met het knoflook, zwarte peper en zout.
2 Verdeel de tomaten, de paprika en het ciabattabrood over een bakplaat met bakpapier. Meng er de knoflookolie onder en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
3 Doe de broodsalade in een slakom en laat lauw worden. Voeg de kappertjes, het basilicum en de balsamicoazijn toe. Kruid met zwarte peper en zout.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten