maandag 13 augustus 2018

Groene curry met tofoereepjes


mijn versie
300g kipblokjes
1 courgette
1 groene en 1 gele paprika
limoensap
lente-ui
peterselie
knoflook
nestnoedels
4dl kokosmelk (Delhaize, Coconut milk 400g)
groenecurry paste (Delhaize, 110g)
peper

kipblokjes bakken, gekruid met peper
in de wok
lente-ui in olie gebakken, knoflook
groenten in stukken (courgette geschild, paprika zonder zaadjes en zaadlijsten) 10min onder deksel
mix de kokomelk + groene curry paste +limoensap
giet bij de groenten, deksel erover 2min
nog eens 10min zonder deksel

kook de noedels volgens op verpakking
serveer apart, iedereen kan zelf kiezen hoeveel saus erop wil

*********************
ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/recept/groene-curry-met-tofoereepjes

Groene curry met tofoereepjesIngrediƫnten
340 g tofoereepjes (versmarkt)
2 courgettes
1 groene paprika
1 gele paprika
1.5 limoen
4 lente-uitjes
2 cm gember
1 plantje koriander
2 teentjes knoflook
250 g nestnoedels
4 dl kokosmelk
2 eetl. Olijfolie
100 g groenecurrypasta (bokaal)
Zout

Voorbereiding (20 min.)
- Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.
- Rasp de gember.
- Snij de paprika’s in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.
- Pers 1/2 limoen en snij 1 limoen in 4 partjes.
- Snipper de koriander fijn.

Bereiding 15 min.
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook, de lente-uitjes en de gember glazig.
2 Voeg de courgettes en de paprika’s toe en laat 6 min. stoven.
3 Voeg de groenecurrypasta, de kokosmelk en het limoensap toe. Laat nog even stoven.
4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof de tofoereepjes 3 min.
5 Kook intussen de nestnoedels 4 min. in lichtgezouten water. Giet af.

Afwerking
Lepel wat groentecurry over de nestnoedels en schik er de tofoereepjes bovenop. Bestrooi met koriander en werk af met 1 partje limoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten