maandag 20 augustus 2018

Kruidig varkenshaasje met geroosterde krieltjes en tapastomaat

HEEL LEKKER :)

mijn versie
600g varkenshaasje (Colruyt) mag meer
450g tomaten
200g ijsbergsla (Delhaize)
peterselie
300g krielaardappel (Delhaize) 600g - nodig
1 ui
knoflook
2 eetlepels mayonaise
olie
oregano, tijm, peper, zout

snipper de ui
meng de mayonaise onder de ijsbergsla en kruid met peper

bak (alle kant 2min) het vlees in boter/olie, kruid met peper
giet water bij en soepblokjes van vlees
kook 15min en draai  kook 15min

doe de krielaardappel in een ovenschaal,
besprenkel met olie, peper, zout
zet het in de oven 30min 180°C

in een grote ovenschaal mix de tomatenstukjes ( eerst in 4, verwijder de groen stuk, nog eens in helft), kruiden (peterselie, oregano, tijm, knoflook) + krielaardappel
zet het vlees in het midden  van ovenschaal
zet ovenschaal in oven voor 20min.





















***********************
ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/recept/kruidig-varkenshaasje-met-geroosterde-krieltjes-en-tapastomaten

Kruidig varkenshaasje met geroosterde krieltjes en tapastomatenIngrediƫnten
600 g varkenshaasje (beenhouwerij)
450 g tapastomaten
200 g slaharten van kropsla
0.5 plantje platte peterselie
600 g krielaardappelen
1 rode ui
1 teentje knoflook
2 eetl. mayonaise
2 eetl. olijfolie
0.5 koffiel. oregano (gedroogd)
0.5 koffiel. tijm (gedroogd)
peper en zout

Voorbereiding (10 min.)
- Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
- Snipper de platte peterselie grof.
- Meng de mayonaise onder de slaharten en kruid met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding 55 min.
1 Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Doe ze in een ovenschaal en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
2 Snij intussen de tapastomaten middendoor en meng met de rode ui, het knoflook en de platte peterselie.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
4 Schik het varkenshaasje tussen de krielaardappelen in de ovenschaal en meng er de tapastomaten onder. Bestrooi met de tijm en de oregano. Laat nog 20 min. verder garen in de oven.
Afwerking
Snij het varkenshaasje in gelijke sneetjes en serveer met de slaharten en de geroosterde krielaardappelen en tomaten.

Tip: Baby eet mee

Door de ingrediƫnten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.)
1 Schil 50 g krielaardappelen en kook ± 20 min. in water.
2 Voeg de laatste 5 min. 100 g slaharten, 30 g varkenshaasje en 2 tapastomaten toe. Giet af.
3 Mix tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten