mijn versie
halve komkommer
1 bosje radijzen
ijsbergsla (enkele blaadjes)
1 rijpe mango
citroen uit flesje
peterselie
1 zakje quinoa (geen bulgur thuis)
2 eetlepels pijnboompitten
1 kleine blik kikkererwten
3 eetlepels olifolie
zwarte peper
kook de quinoa (zie verpakking) en laat afkoelen
schil en snij in blokjes: de komkommer, mango
radijs: wassen, snijden in vier
meng alles
als jij Feta lekker vind, doe er blokjes bij
*********************************************************
ORIGENELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/recept/bulgurslaatje-met-mango-en-kikkererwten

1 komkommer
0.5 bosje radijzen
40 g rucola
20 g radijsscheuten
1 mango (rijpe)
0.5 citroen
1 plantje platte peterselie
- 300 g bulgur
- 2 eetl. pijnboompitten
- 340 g kikkererwten (blik)
- 3 eetl. olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zout
Voorbereiding (15 min.)
- Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in blokjes.
- Snij de mango in blokjes.
- Snij de radijzen in schijfjes.
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
- Pers de halve citroen.
- Hak de rucola grof.
- Snipper de platte peterselie fijn.
- Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in blokjes.
- Snij de mango in blokjes.
- Snij de radijzen in schijfjes.
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
- Pers de halve citroen.
- Hak de rucola grof.
- Snipper de platte peterselie fijn.
Bereiding 20 min.
1 Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en breng op smaak met de olijfolie, zwarte peper en zout.
2 Meng intussen de kikkererwten met de platte peterselie en het citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.
3 Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
4 Meng de kikkererwten, de komkommer, de radijzen, de rucola en de mango onder de bulgur. Kruid met zwarte peper en zout.
2 Meng intussen de kikkererwten met de platte peterselie en het citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.
3 Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
4 Meng de kikkererwten, de komkommer, de radijzen, de rucola en de mango onder de bulgur. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Bestrooi met de radijsscheuten en de pijnboompitten.
Tip
Nog lekkerder met stukjes feta
Geen opmerkingen:
Een reactie posten