maandag 13 augustus 2018

Broodje zalm met waterkers en kerriedressing


mijn versie
zalmsneetjes
sla
waterkers
1/3 komkommer
4eetlepels Griekse yoghurt
2 eieren
voorgebakken broodjes
2eetlepels mayonaise
kerriepoeder
peper, zout
  




kook de eieren 10min, giet af, pel ze, plet met vork
meng mayonaise met Griekse yoghurt en kruiden. goed kruiden!!!
meng geplette eieren met saus

beleg broodjes zalm, komkommer, sla eierenmix, waterkers








******************************************
ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/recept/broodje-zalm-met-waterkers-en-kerriedressing
Broodje zalm met waterkers en kerriedressingIngrediƫnten
150 g gerookte zalmsnippers
12 blaadjes eikenbladsla
1 zakje waterkers
0.5 komkommer
4 eetl. Griekse yoghurt
2 eieren
2 meergranenstokbroodjes
2 eetl. mayonaise
0.5 koffiel. kerriepoeder
peper en zout

Voorbereiding (15 min. + afkoelen)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af en laat afkoelen.
- Bak intussen de stokbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
- Hak intussen de eikenbladsla grof.
- Pluk de waterkers.
- Schil de komkommer en snij in schijfjes.

Bereiding 10 min.
1 Pel de eieren en plet met een vork.
2 Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, het kerriepoeder, peper en zout.
3 Snij de stokbroodjes in 2. Snij open.
4 Beleg de stokbroodjes met de eikenbladsla, de komkommer, de zalmsnippers, de eieren, de waterkers en de kerriedressing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten