maandag 13 augustus 2018

Boerenworst en tomaten uit de oven met gebakken aardappelen




mijn versie
chipolata worst
1 doos kerstomaten
basilicum
2 rode uien
knoflook
aardappelen
olijfolie
zout


chipolata bakken, in stukken snijden verder goed bakken
aardappelen schillen, in stukken (let op dat ze gelijke grootte hebben) zout erover, in oven +-30min 180°C, af en toe draaien
ovenschaal: gebakken worst, tomaten in 2 snijden, uien in grote stukken - goed mengen met olie in oven 15min
doe kerstomaten erbij nog eens 15min in oven - basilicum


**************************************
ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/recept/boerenworst-en-tomaten-uit-de-oven-met-gebakken-aardappelen
Boerenworst en tomaten uit de oven met gebakken aardappelenIngrediƫnten
4 boerenworsten (beenhouwerij)
600 g kerstomaten (gele en rode)
50 g rucola
4 takjes basilicum (vers)
2 rode uien
3 teentjes knoflook
800 g aardappelen
3 eetl. Olijfolie
3 eetl. Balsamicoazijn
Zout

Voorbereiding (20 min.)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de uien in 2 en daarna in halvemaantjes.
- Snij elke worst in 6 schuine stukken.
- Snipper het knoflook fijn.
- Snij de kerstomaten in 2.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes. Doe in een ovenschaal en meng met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zout.
- Pluk de blaadjes basilicum.

Bereiding 35 min.
1 Zet de aardappelen 30 Ć  35 min. in de voorverwarmde oven.
2 Doe de stukken worst, het knoflook en de uien in een andere ovenschaal. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en meng goed. Zet 15 min. in de oven.
3 Doe de kerstomaten bij de worsten en besprenkel met de balsamicoazijn. Zet nog 15 min. in de oven.

Afwerking

Roer het basilicum en de rucola onder de worsten en serveer met de gebakken aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten