mijn versie
zak spinazie
halve komkommer
1 avocado
limoensap
peterselie
geitenkaas
1 zakje quinoa
studentenhaver
olijfolie
zwarte peper
***************************************************
ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/recept/groen-quinoaslaatje-met-geitenkaas-en-avocado

halve komkommer
1 avocado
limoensap
peterselie
geitenkaas
1 zakje quinoa
studentenhaver
olijfolie
zwarte peper
***************************************************
ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/recept/groen-quinoaslaatje-met-geitenkaas-en-avocado
200 g
babyspinazie
1
komkommer
1 avocado
2
limoenen
0.5
plantje platte peterselie
0.5
plantje munt
0.5
plantje koriander
200 g
Damse Mokke (zachte geitenkaas)
200 g
quinoa
150 g
studentenhaver
2 eetl.
olijfolie
peper en
zout
Voorbereiding
(25 min.)
- Haal de rozijnen uit de studentenhaver en hou apart.
- Snij de Damse Mokke in blokjes van 1 cm.
- Hak de spinazie grof.
- Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij het vruchtvlees in halvemaantjes.
- Hou enkele blaadjes peterselie, koriander en munt apart en snipper de rest fijn.
- Pers de limoenen.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met wat limoensap.
- Haal de rozijnen uit de studentenhaver en hou apart.
- Snij de Damse Mokke in blokjes van 1 cm.
- Hak de spinazie grof.
- Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij het vruchtvlees in halvemaantjes.
- Hou enkele blaadjes peterselie, koriander en munt apart en snipper de rest fijn.
- Pers de limoenen.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met wat limoensap.
Bereiding
20 min.
1 Spoel
de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water
(kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken en afkoelen.
2 Rooster intussen de studentenhaver (zonder de rozijnen) in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen.
3 Doe de quinoa in een grote schaal en meng er de verse kruiden, de komkommer, de spinazie en de avocadoblokjes onder. Kruid met peper en zout.
4 Meng er de olijfolie en de rest van het limoensap onder en verdeel er de kaasblokjes, de noten en de rozijnen over.
2 Rooster intussen de studentenhaver (zonder de rozijnen) in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen.
3 Doe de quinoa in een grote schaal en meng er de verse kruiden, de komkommer, de spinazie en de avocadoblokjes onder. Kruid met peper en zout.
4 Meng er de olijfolie en de rest van het limoensap onder en verdeel er de kaasblokjes, de noten en de rozijnen over.
Afwerking
Werk af
met de blaadjes peterselie, koriander en munt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten