mijn versie
400g kip
1 medium blik erwten (400g)
150g plakjes chorizo
1 kleine broccoli
150g kerstomaten
peterselie
knoflook(kruiden)
100g geraspte kaas (goude)
1 zakje rijst
400g tomatenstukjes (met groeten) blik
zwarte peper
kook de rijst volgens instructie op verpakking
stoom de broccoli
bak de chorizo (in stukken gesneden/geknipt)
doe ingrediƫnten bij de chorizo
laat sudderen voor 10min (smaken bijeen)
doe de rijst erbij
giet de massa in een ovenschaal - 1 laag massa - 1 laag kaas - 1 laag massa - 1 laag kaas
160°C 15min (+voorverwarming)
********************************************************************************
ORIGENELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/recept/rijstschotel-met-kippenhaasjes-en-chorizo
400 g kippenhaasjes (beenhouwerij)
100 g erwten (diepvries)
150 g chorizo (ongesneden, versmarkt)
1 broccoli
150 g kerstomaten
1 plantje platte peterselie
1 teentje knoflook
100 g geraspte emmentaler
250 g rijst
400 g tomatenstukjes (blik)
- 2 eetl. olijfolie
- 0.5 koffiel. cayennepeper
- zwarte peper (molen)
- zout
Voorbereiding (10 min.)
- Verwijder het vel van de chorizo en snij in blokjes.
- Verdeel de broccoli in roosjes.
- Snij de kerstomaten in 2.
- Snipper de platte peterselie en het knoflook fijn.
- Verwijder het vel van de chorizo en snij in blokjes.
- Verdeel de broccoli in roosjes.
- Snij de kerstomaten in 2.
- Snipper de platte peterselie en het knoflook fijn.
Bereiding 20 min. + 15 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 160 °C.
2 Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
3 Kook de diepgevroren erwten 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de laatste 4 min. de broccoli toe. Giet af en spoel onder koud water.
4 Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes goudbruin aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de chorizo toe en laat nog 3 min. bakken.
5 Doe de erwten, de broccoli, het knoflook en de kerstomaten ook in de pan en bak 2 min.
6 Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout. Voeg ook de platte peterselie en de rijst toe.
7 Doe de helft van de rijstschotel in een ovenschaal. Bedek met de helft van de geraspte kaas. Werk af met de rest van de rijstschotel en de geraspte kaas. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
2 Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
3 Kook de diepgevroren erwten 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de laatste 4 min. de broccoli toe. Giet af en spoel onder koud water.
4 Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes goudbruin aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de chorizo toe en laat nog 3 min. bakken.
5 Doe de erwten, de broccoli, het knoflook en de kerstomaten ook in de pan en bak 2 min.
6 Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout. Voeg ook de platte peterselie en de rijst toe.
7 Doe de helft van de rijstschotel in een ovenschaal. Bedek met de helft van de geraspte kaas. Werk af met de rest van de rijstschotel en de geraspte kaas. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten