maandag 21 december 2020

restaurantsteak met groentepannetje en gratin dauphinois

 

 
als idee gebruikt maar sommige ingrediënten vervangen

6 varkensmignon
1 broccoli
1 zak pomme dauche (diepvries)
1 kleine doos champignons (250gr)
peterselie (droog)
2 rode uien
olijfolie
pepermix
zout

bereiding volgens recept hieronder
fijne combinatie
groetepannetje is heel lekker


ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/restaurantsteak-met-groentepannetje-en-gratin-dauphinois 

Ingrediënten

·         restaurantsteaks (beenhouwerij)4

·         broccoliroosjes (diepvries)600 g

·         gratin dauphinois (diepvries)4

·         voorgesneden champignons (versmarkt)300 g

·         peterselie1 plantjes

·         rode uien2

·         olijfolie2 eetl.

·         zwarte peper (molen)

·         grof zeezout (molen) 

Voorbereiding (minder dan 30 min.)

  1. (10 min.)
  2. - Verwarm de oven voor op 220 °C.
  3. - Snij de rode uien in 2 en dan in halvemaantjes.
  4. - Haal de schijfjes kruidenboter van de steaks en hou apart.
  5. - Pluk de platte peterselie. 

Bereiding (25 min.)

  1. 1 Doe de diepgevroren gratins in een ovenschaal en bak
  2. 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
  3. 2 Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de rode uien en de champignons ± 10 min. Kruid met peper en zout.
  4. 3 Kook de diepgevroren broccoli 4 à 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en voeg toe aan de champignons.
  5. 4 Smelt de schijfjes kruidenboter in een pan en bak de
  6. steaks 2 à 3 min. aan elke kant. Bak verder naar smaak.
  7. Kruid met peper en zout. 

Afwerking

Werk af met de platte peterselie.

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten