maandag 21 december 2020

Pasta met zalm, zongedroogde tomaten en pesto van veldsla

 

groene pesto


1 zak Alaska Pollak (Carrefour)
4 preien
1 avocado
500g  rigate pasta (Delhaize)
gedroogde tomaten (Delhaize)
olijfolie
pepermix, zout

voor de pesto
knoflook (droog)
100g veldsla
40g parmazaan (Carrefour)
1,5 eetl pijnboompitten
4 eetl olijfolie

bereiding volgens recept
heel lekker
(groene pesto geproefd zonder pasta --> bittere smaak maar met alle ingrediënten samen (1 grote eetl. + pasta heel lekker)

ORIGINELE RECEPT
https://colruyt.collectandgo.lu/cogo/nl/weekmenu/week-51/dag-2

  • 100 g gekookte Atlantische zalmstukjes bellevue (versmarkt)
  • 4 preien
  • 1 avocado
  • 400 g mezze maniche rigate (pasta)
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • 1 koffiel. fijngesneden knoflook (diepvries)
  • 150 g veldsla
  • 2 eetl. geraspte grana padano
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 8 gedroogde tomaten (versmarkt)

Voorbereiding (10min)

- Was de veldsla grondig en verwijder de worteltjes. Hou enkele blaadjes veldsla apart voor de afwerking.
- Snij de prei in de lengte in 2 en dan in reepjes.
- Laat de gedroogde tomaten uitlekken op keukenpapier en snij in kleine stukjes.


Bereiding

1 Kook de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water. Giet af.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de prei ± 10 min. Kruid met peper en zout.
3 Mix alle ingrediënten voor de pesto. Kruid met peper en zout.
4 Snij het vruchtvlees van de avocado in fijne schijfjes.
5 Meng de pasta met de prei en de gedroogde tomaten.


Afwerking

Verdeel de avocado, de stukjes zalm en de pesto over de pasta op een aparte lijn aub.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten