zondag 24 mei 2020

Tomaat-garnaal met ijsbergsla en zoete-aardappelfrietjes

mijn recept
400g garnalen
8 tomaten
zak ijsbergsla
radijs
peterselie
(1 rode ui - maar opletten als uw maag er niet tegen kan weglaten)
2 eieren
1 potje Griekse yoghurt - ong. 3 eetlepel (gekocht in Carrefour - Dilea: yoghurt op Griekse wijze 2x90g)
3 eetl. coctailsaus
zwarte peper, zout


volg de originele recept om te maken
wij hebben gewone frieten gemaakt (frieten in de oven Mr Cain)

*******************
ORIGINIELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/tomaat-garnaal-met-ijsbergsla-en-zoete-aardappelfrietjes


Tomaat-garnaal met ijsbergsla en zoete-aardappelfrietjes

 Hoofdgerecht, Minder dan 45 min., 4 personen

Ingrediƫnten
·         400g noordzeegarnalen
·         8 tomaten
·         1 kroppen ijsbergsla
·         1 bosjes radijzen
·         0,5 peterselie
·         800g zoete aardappelen
·         1 rode uien
·         2 eieren
·         4 eetl. Griekse yoghurt
·         4 eetl. cocktailsaus bokaal
·         2 eetl. olijfolie
·         zwarte peper (molen)
·         zout
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
(15 min.)
- Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes van ± 1 cm dik.
- Snij de rode ui in dunne ringen en de radijzen in kwartjes.
- Snij de ijsbergsla in dunne reepjes.
- Snipper de peterselie fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding (35 min.)
1 Bedek een bakplaat met bakpapier, schik er de zoete-aardappelfrietjes op en besprenkel met de olijfolie, zwarte peper en zout. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
2 Kook intussen de eieren 10 min. in kokend water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
3 Schil de tomaten (leg ze eerst 10 sec. in kokend water en daarna direct in koud water). Snij het hoedje van de tomaten en hol uit met een koffiel. Draai om op een rooster en laat uilekken.
4 Pel de eieren en prak met een vork. Meng er de cocktailsaus, de Griekse yoghurt, de garnalen en de fijngesnipperde peterselie (hou beetje apart voor de afwerking) onder. Kruid met peper en zout. Vul de tomaten met het garnalenmengsel.
5 Meng de ijsbergsla onder de rode ui en de radijsjes.

Afwerking
Schik op elk bord een tomaat-garnaal op een bedje van salade en serveer met de zoete-aardappelfrietjes. Werk af met de rest van de peterselie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten