zondag 24 mei 2020

Baconburger met brie en bramencoulis

mijn recept
-hamburgers (Carrefour) puur rundvlees (15% vet gehalte) - hoeveelheid hangt af van hoeveel hamburger je zelf eet want er is genoeg coulis
-hamburgerbroodjes of kaiserbroodjes (zoveel als hamburgervlees)
-spek (Herta ontbijtspek gerookt, 10 stuks in pak) - recept zegt 2 sneetjes maar jij kan naturrlijk hier ook meer gebruiken
-ijsbergsla (Carrefour) zak gebruikt - wegens zachtere smaak
-BRAAMBESSEN - vergeten te kopen daarom heb ik 250g veenbessen compote (Carrefour, 400g) gebruikt (ook lekker)
-gedroogde tijm op gevoel
-krieltjes (Carrefour) zonder smaak MAAR in boter met knoflook en peterselie gebakken -daardoor kan jij eigen strekte van knoflook bepalen
-brie (driehoek, Carrefour) overschot kan jij op boterham gebruiken
-1 eetl. honing
-1 eetl. basalmicoazijn (vergeten om wittewijnazijn te kopen ;) )
-olijfolie
-zwarte peper, zout

1. veenbessencoulis gemaakt: veenbessen compote, honing, tijm, zwarte peper, zout goed roeren met garde - enkele minuten - laat afkoelen
2. spek bakken
3. krieltjes bakken
4. bak hamburgers
5. maak je hamburger: broodje onderkant, sla, vlees, spek, brie, veenbessen, broodje bovenkant
6. serveer met krieltjes

heel lekker maar niet te veel coulis gebruiken in de hamburger





















ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/baconburger-met-brie


Baconburger met brie,

Hoofdgerecht, minder dan 30 min., 4 personen

Ingrediƫnten
4 vrouwelijke runderburgers (beenhouwerij)4
8 sneetjes gerookt spek
175g slamix 'Mesclun'
250g braambessen
0,5 plantjes tijm
425g halve krieltjes met look en peterselie
150g brie
4 hamburgerbroodjes met lijnzaad en sesam
1 eetl. vloeibare honing
2 eetl. wittewijnazijn
2 eetl. olijfolie
zwarte peper
zout
Bereiding (15 min. + 10 min.)
Bereiding in de keuken (15 min.)
1 Trek de blaadjes van de takjes tijm.
2 Doe de braambessen, de honing, de tijm en de wittewijnazijn in een kookpot en laat 1 Ć  2 min. op een matig vuur koken. Kruid met zwarte peper en zout en prak grof.
3 Bak intussen de sneetjes spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
4 Verhit de olijfolie in een pan en bak de krieltjes goudbruin.
5 Snij 4 plakjes van de brie.

Bereiding op de barbecue (10 min.)
6 Bak de hamburgers ± 4 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
7 Verwarm de hamburgerbroodjes 2 sec. op de barbecue en snij ze open.
8 Verdeel de slamix over de broodjes en leg er telkens een hamburger, 2 sneetjes spek, een plakje brie en wat bramencoulis op. Serveer met de krieltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten