1 broccoli
1 zak pomme dauche (diepvries)
1 kleine doos champignons (250gr)
peterselie (droog)
2 rode uien
olijfolie
pepermix
zout
bereiding volgens recept hieronder
fijne combinatie
groetepannetje is heel lekker
ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/restaurantsteak-met-groentepannetje-en-gratin-dauphinois
Ingrediënten
·
restaurantsteaks (beenhouwerij)4
·
broccoliroosjes (diepvries)600 g
·
gratin dauphinois (diepvries)4
·
voorgesneden champignons (versmarkt)300 g
·
peterselie1 plantjes
·
rode uien2
·
olijfolie2 eetl.
·
zwarte peper (molen)
· grof zeezout (molen)
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- (10 min.)
- - Verwarm de oven voor op 220 °C.
- - Snij de rode uien in 2 en dan in
halvemaantjes.
- - Haal de schijfjes kruidenboter van de steaks
en hou apart.
- - Pluk de platte peterselie.
Bereiding (25 min.)
- 1 Doe de diepgevroren gratins in een
ovenschaal en bak
- 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
- 2 Verhit ondertussen de olijfolie in een pan
en bak de rode uien en de champignons ± 10 min. Kruid met peper en zout.
- 3 Kook de diepgevroren broccoli 4 à 5 min.
onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en voeg toe aan de champignons.
- 4 Smelt de schijfjes kruidenboter in een pan
en bak de
- steaks 2 à 3 min. aan elke kant. Bak verder
naar smaak.
- Kruid met peper en zout.
Afwerking
Werk af met de
platte peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten