![]() |
groene pesto |
1 zak Alaska Pollak (Carrefour)
4 preien
1 avocado
500g rigate pasta (Delhaize)
gedroogde tomaten (Delhaize)
olijfolie
pepermix, zout
voor de pesto
knoflook (droog)
100g veldsla
40g parmazaan (Carrefour)
1,5 eetl pijnboompitten
4 eetl olijfolie
bereiding volgens recept
heel lekker
(groene pesto geproefd zonder pasta --> bittere smaak maar met alle ingrediënten samen (1 grote eetl. + pasta heel lekker)
ORIGINELE RECEPT
https://colruyt.collectandgo.lu/cogo/nl/weekmenu/week-51/dag-2
- 100 g
gekookte Atlantische zalmstukjes bellevue (versmarkt)
- 4 preien
- 1 avocado
- 400 g
mezze maniche rigate (pasta)
- 2 eetl.
olijfolie
- zwarte
peper (molen)
- zout
- 1
koffiel. fijngesneden knoflook (diepvries)
- 150 g
veldsla
- 2 eetl.
geraspte grana padano
- 1 eetl.
pijnboompitten
- 4 eetl.
olijfolie
- 8
gedroogde tomaten (versmarkt)
Voorbereiding (10min)
- Was de veldsla grondig en verwijder de worteltjes. Hou enkele blaadjes
veldsla apart voor de afwerking.
- Snij de prei in de lengte in 2 en dan in reepjes.
- Laat de gedroogde tomaten uitlekken op keukenpapier en snij in kleine
stukjes.
Bereiding
1 Kook de pasta gaar (kooktijd: zie
verpakking) in lichtgezouten water. Giet af.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de prei ± 10 min. Kruid
met peper en zout.
3 Mix alle ingrediënten voor de pesto. Kruid met peper en zout.
4 Snij het vruchtvlees van de avocado in fijne schijfjes.
5 Meng de pasta met de prei en de gedroogde tomaten.
Afwerking
Verdeel de avocado, de stukjes zalm en de
pesto over de pasta op een aparte lijn aub.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten