
6 minute-steak (Carrefour)
2 tomaten (Roma)
1 courgette
1 aubergine
1 rode ui
1 eetl. suiker
basilicum, knoflook, peper,
zout
250g mozzarella maxi (Galbani)
400g verse gnocchi (AH)
2x tomaten passata (tometen en zout) (Palazzo)
1: rode ui snipper en op olijfolie - knoflook, courgetteblokjes (helft van courgette), aubergineblokjes
tomatenpassata, suiker - 10min
2: minute steak bakken
3: de helft courgette in schijfjes onder overschaal - groentemix - ander helft courgetteschijfjes - het vlees - tomatenschijfjes - mozzarella
4: ovenschotel samen met gnocchi (olijfolie + zout, peper) op bakplaat en bakpapier
180°C 20min
heel LEKKER. wij zullen het nog eens maken
Minute steak is een dungesneden vlees uit de rug of bil van de koe.

kotelet v/m. (voeding) een stuk vlees van een varken, kalf of lam dat nog vastzit aan een stuk rib.
ORIGINELE RECEPT
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/mediterrane-gnocchi-en-koteletten-in-de-oven
Hoofdgerechtminder dan 30 min. 4 personen
Ingrediënten
·
4 koteletten zonder been
(beenhouwerij)
·
1 tomaten
·
1 courgettes
·
1 aubergines
·
1 basilicum
·
1 rode uien
·
1 teentjes knoflook
·
125g mozzarella
·
500g aardappelgnocchi (versmarkt)
·
30g pijnboompitten
·
140g tomatenpuree
·
7 eetl. olijfolie
·
1 koffiel. witte balsamicoazijn
·
zwarte peper (molen)
·
zout
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
(15 min.)
- Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
- Snij de helft van de ongeschilde courgette in
schijfjes van 1/2 cm en de rest in blokjes van ± 1 cm.
- Snij de aubergine in blokjes van ± 1 cm.
- Snij de tomaat en de mozzarella in plakjes.
- Pluk de blaadjes basilicum en snipper fijn (hou
een beetje apart voor de afwerking).
Bereiding (15 min. + 20 min. in
de oven)
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Stoof de
rode ui, het knoflook, de courgetteblokjes en de aubergineblokjes 2 à 3 min.
Voeg de tomatenpuree toe en laat nog 5 à 8 min. garen op een zacht vuur. Kruid
met peper, zout en de helft van het fijngesnipperde basilicum.
3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en
bak de koteletten 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
4 Schik de helft van de courgetteschijfjes in een
ovenschaal. Overgiet met de groentesaus en schik er de overige
courgetteschijfjes op. Voeg de koteletten toe en leg er de schijfjes tomaat op.
Werk af met de mozzarella en bestrooi met de pijnboompitten. Kruid met peper.
5 Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de
gnocchi over. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet
15 à 20 min. in de oven samen met de groenteschotel.
6 Maak intussen de dressing: meng de rest van het
fijngesnipperde basilicum met 2 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn, zwarte
peper en zout.
Afwerking
Werk af met de dressing en de
basilicumblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten